Supa de rosii cu nuci sau migdale
PrinteazaO reteta de supa de rosii cu nuci sau migdale din: rosii, usturoi, miere, migdale, suc de morcovi, sare si piper.
- 8 rosii bine coapte
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura miere
- 50 g nuci/migdale pisate
- 200 ml suc de morcovi proaspat stros
- sare
- piper
Mod de preparare:
Maruntit rosiile cu ajutorul unui blender. Nu trebuie sa obtineti un piure foarte fin. Va puteti opri in momentul in care bucatile de rosie sunt de 1-2 cm. Pisati usturoiul si frecati-l cu uleiul, sare si piper.
Cand ati obtinut o pasta fina, adaugati mierea si amestecati pentru omogenizare. Puneti amestecul in vasul cu rosiile. Adaugati sucul de morcovi, amestecati si puneti si nucile/migdalele pisate.
Sertviti supa la temperatura camerei. Puteti adauga verdeata tocata marunt, inainte de servire. Se potrivesc mararul, busuiocul sau tarhonul.
Supa de rosii cu nuci sau migdale
Pofta buna!