Supă de roşii cu orez roşu
PrinteazaO reteta de supa de rosii cu orez rosu din: ulei de masline extravirgin, salote, orez rosu, vin alb, bulion de legume, rosii, oregano, sare, piper, smantana si frunze de busuioc.
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 6 salote tocate marunt
- 85-100 g orez rosu
- 150 ml vin alb
- 400 ml bulion de legume
- 1 cutie rosii tocate (circa 400 g)
- 3 linguri oregano sau busuioc proaspat tocat
- sare
- piper
pentru servit:
- smantana
- frunze de busuioc sau oregano proaspat
Mod de preparare:
Incingi uleiul într-o oală mare, adaugi şalotele curăţate şi le căleşti încet, 4-5 minute sau până se înmoaie. Adaugi orezul şi amesteci bine, apoi îl căleşti 30 de secunde.Torni vinul şi îl fierbi rapid 30 de secunde, după care adaugi zeama de legume şi roşiile cu suc cu tot.
Dai totul în clocot, acoperi oala cu un capac şi fierbi încet 25-40 de minute sau până orezul este fraged. Adaugi oregano sau busuioc, asezonezi cu sare şi piper după gust.
Torni supa în castroane individuale, adaugi câte 1 lingură de smântână şi presari peste fiecare porţie câteva frunze de busuioc. Serveşti supa fierbinte.
Supă de roşii cu orez roşu
Pofta buna!