Supă de roşii cu orez si vin
PrinteazaO reteta delicioasa de supa de rosii cu orez si vin din: rosii, cepe, orez, vin rosu, patrunjel, ulei de masline, cimbru, sare si piper.
- 1 kg roşii
- 2 cepe
- 1 ceşcuţă cu orez
- 1/2 cană cu vin roşu
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 lingură cu ulei de măsline
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei încins. Adaugă roşiile decojite şi pasate cu furculiţa. Lasă pe foc să dea în câteva clocote, toarnă 1 litru de apă caldă.
Lasă la fiert cel puţin 30 de minute. Potriveşte gustul de sare şi piper şi adaugă orezul ales şi spălat.
După 20 de minute, verifică dacă orezul este fiert, apoi toarnă vinul şi presară verdeaţa tocată fin. Serveşte supa fie caldă, fie rece.
Când constaţi că supa este prea groasă, subţiaz-o cu puţină supă de legume.
Supă de roşii cu orez si vin
Pofta buna!