Supa de rosii cu paste si verdeata
PrinteazaSupa de rosii cu paste si verdeata din: rosii, morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa, ardei gras, zahar, paste, ulei, sare, verdeata.
Ingrediente:
- 1 kg rosii bine coapte
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 1 telina potrivita
- 1 ceapa alba
- 1 ardei gras
- 1 lingurita zahar
- 150 g paste
- 2 linguri ulei
- sare
- 1 legatura de verdeata
Mod de preparare:
Tai roşiile bucăţi şi le pui la fiert cu apă numai cât să le acopere.
Le strecori de zeamă şi le treci prin sită sau prin blender astfel încât să elimini seminţele şi pieliţele.
Vei obţine un bulion de roşii pe care, dacă vrei, îl poţi subţia cu apa în care au fiert în caz că e prea gros.
Fierbi în apă cu sare zarzavaturile tăiate, mai puţin ardeiul gras.
Când sunt bine pătrunse, adaugi bulionul, uleiul, sarea, zahărul şi ardeiul tăiat fâşii.
După câteva clocote, pui pastele şi le laşi aproximativ 8 minute.
Dupa ce au fiert, iei vasul de pe foc si adaugi verdeata tocata.
Supa de rosii cu paste si verdeata
Pofta buna!