Supa de rosii cu perisoare de carne

Printeaza

O reteta savuroasa de Supa de rosii cu perisoare de carne din: paine toast, smantana, usturoi, patrunjel, rozmarin, carne de vita, ou, coaja de lamaie, sare, piper, rosii, ceapa, ulei de masline, bulion, supa, zahar, unt, marar si verdeturi.

Ingrediente:

  • 2 felii paine toast veche de-o zi
  • 5-6 linguri smantana
  • 2 catei de usturoi
  • 6 fire patrunjel
  • 1 fir mic rozmarin
  • 500 g carne de vita tocata
  • 1 ou
  • coaja de lamaie rasa
  • sare
  • piper
  • 1 kg rosii
  • 2 cepe frantuzesti
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura bulion
  • 400 ml supa
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri amestec de verdeturi tocate
  • marar

 

Mod de preparare:

Se prepara perisoarele: se stropeşte pâi­nea cu smântână şi se lasă să se înmoaie. Se curăţă un căţel de usturoi şi se toacă, la fel ca şi pătrunjelul şi rozmarinul. Se frământă toate cu ou, carne tocată şi coajă de lămâie; se sărează, se piperează şi, cu mâinile umede, se modelează biluţe.

Se prepară supa: se crestează roşiile, se opăresc, se decojesc şi se taie pulpa cuburi. Se curăţă ceapa şi se toacă, la fel căţelul de usturoi; se călesc în ulei de măsline încins. Se adaugă roşiile şi supa şi se lasă să fiarbă cca 20 min.; apoi se pasează.

Se condimentează cu sare, piper şi zahăr. Se prăjesc biluţele de carne în unt încins cca 8 min. de jur împrejur. Se aşază în supă şi se adaugă verdeaţa. Se serveşte supa omată cu mărar.

Supa de rosii cu perisoare de carne

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Mioara Andreea

    In weekendul ce vine imi propun sa incerc supa de rosii cu perisoare de carne. Arata delicios

  2. Ce bine arata supa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.