Supa de rosii cu perisoare de carne
PrinteazaO reteta savuroasa de Supa de rosii cu perisoare de carne din: paine toast, smantana, usturoi, patrunjel, rozmarin, carne de vita, ou, coaja de lamaie, sare, piper, rosii, ceapa, ulei de masline, bulion, supa, zahar, unt, marar si verdeturi.
- 2 felii paine toast veche de-o zi
- 5-6 linguri smantana
- 2 catei de usturoi
- 6 fire patrunjel
- 1 fir mic rozmarin
- 500 g carne de vita tocata
- 1 ou
- coaja de lamaie rasa
- sare
- piper
- 1 kg rosii
- 2 cepe frantuzesti
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura bulion
- 400 ml supa
- 1/2 lingurita zahar
- 2 linguri unt
- 2 linguri amestec de verdeturi tocate
- marar
Mod de preparare:
Se prepara perisoarele: se stropeşte pâinea cu smântână şi se lasă să se înmoaie. Se curăţă un căţel de usturoi şi se toacă, la fel ca şi pătrunjelul şi rozmarinul. Se frământă toate cu ou, carne tocată şi coajă de lămâie; se sărează, se piperează şi, cu mâinile umede, se modelează biluţe.
Se prepară supa: se crestează roşiile, se opăresc, se decojesc şi se taie pulpa cuburi. Se curăţă ceapa şi se toacă, la fel căţelul de usturoi; se călesc în ulei de măsline încins. Se adaugă roşiile şi supa şi se lasă să fiarbă cca 20 min.; apoi se pasează.
Se condimentează cu sare, piper şi zahăr. Se prăjesc biluţele de carne în unt încins cca 8 min. de jur împrejur. Se aşază în supă şi se adaugă verdeaţa. Se serveşte supa omată cu mărar.
Supa de rosii cu perisoare de carne
Pofta buna!
In weekendul ce vine imi propun sa incerc supa de rosii cu perisoare de carne. Arata delicios
Ce bine arata supa