Supă de roşii cu praz şi mirodenii
PrinteazaSupa de rosii cu praz si mirodenii din: rosii, telina, ardei gras, usturoi, ceapa, suc de rosii, tarhon, seminte de chimen, cimbru, frunze de dafin, ulei de masline, praz, sare, piper si otet.
- 1 kg rosii
- 1 telina
- 1 ardei gras rosu
- 5 catei de usturoi
- 4 cepe
- 1 l suc de rosii
- 1 legatura tarhon
- 1 lingurita seminte de chimen
- 1 fir de cimbru proaspat sau uscat
- 2 frunze de dafin
- 2 linguri ulei de masline
- 1 fir de praz
- sare
- piper
- otet
Mod de preparare:
Tăiaţi roşiile în felii şi puneţi-le la fiert în sucul de roşii, împreună cu felina, ardeiul, ceapa şi usturoiul, tăiate mărunt.
Adăugaţi cimbrul, frunzele de dafin, tarhonul, sarea, piperul, chimenul şi oţet, după gust.
Fierbeţi la foc mic până când se înmoaie bine legumele, apoi lăsaţi 10 minute la răcit.
Treceţi supa prin sită sau mărunţiţi legumele cu un blender.
Puneţi piureul obţinut înapoi în oală şi mai adăugaţi, dacă e cazul, mirodenii: tarhon, piper, sare.
Tăiaţi prazul în rondele subţiri sau segmente de 5cm şi căliţi-le în ulei.
Puneţi crema de roşii în castroane încălzite dinainte şi în fiecare adăugaţi praz călit.
Serviţi supa cu crutoane sau cu felii de pâine prăjită, frecate cu usturoi şi stropite cu ulei de măsline.
Supă de roşii cu praz şi mirodenii
Pofta buna!