Supa de rosii – reteta simpla si gustoasa

Printeaza

Supa de rosii – reteta simpla si gustoasa din: rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, supa de legume, frunze de busuioc.  Este usor de facut, sanatoasa si delicioasa, iar aromele de rosii proaspete, usturoi si busuioc sunt imbietoare.

Iata o reteta simpla si gustoasa pentru supa de rosii:

Ingrediente:

  • 1,5 kg rosii proaspete sau conserve de rosii (curatate de pielita si taiate cuburi)
  • 2 cepe medii, taiate marunt
  • 3 catei de usturoi, pisati
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita de piper negru proaspat macinat
  • 1 litru de supa de legume sau apa
  • frunze de busuioc proaspat pentru decor si aroma

 

 

Mod de preparare:

Incalzeste uleiul de masline intr-o oala mare si adauga ceapa si usturoiul.

Gateste-le la foc mic pana cand ceapa devine aurie, aproximativ 5-7 minute.

Adauga rosiile taiate cuburi, sarea si piperul si amesteca bine.

Lasa-le sa fiarba la foc mic timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.

Adauga supa de legume sau apa si lasa supa sa fiarba la foc mic timp de 15-20 minute, sau pana cand rosiile sunt moi si supa are o consistenta usoara.

Ia oala de pe foc si lasa supa sa se raceasca timp de 5 minute.

Folosind un blender sau un robot de bucatarie, paseaza supa pana cand devine fina si cremoasa.

Pune supa inapoi in oala si incalzeste-o la foc mic timp de 5 minute.

Serveste supa de rosii fierbinte, decorand cu frunze proaspete de busuioc.

Aceasta supa de rosii poate fi servita ca atare sau alaturi de crutoane sau paine prajita pentru un plus de textura si crocant.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Supa de rosii cu razalai

Supa de rosii cu razalai din: bulion, morcov, ulei, ceapa, dafin, apa, pasta de ardei, usturoi, busuioc, sare, zahar, oua, gris, faina. Ingrediente: Pentru supă: 500 ml bulion de casă 1 morcov 2 linguri ulei 1 ceapă foi de dafin 1 cană apă 1 lingură pastă de ardei 2 căţei de usturoi busuioc tocat sare […]

 

Supa de rosii cu fidea

Supa de rosii cu fidea din: rosii, ceapa, ardei, zahar, patrunjel, marar, fidea, sare, piper. Ingrediente: 1 kg roşii (1 cutie de bulion) 1 ceapă 1 ardei za­hăr 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar fidea sare boabe de piper   Mod de preparare: Ceapa şi ardeiul se curăţă, se toacă mărunt şi se […]

Supa de rosii cu galuste din gris

Supa de rosii cu galuste din gris din: rosii, ceapa, usturoi, morcovi, unt, telina, zahar, patrunjel, sare, gris, oua, ulei. Ingrediente: 2 kg roşii sau 1l suc 2 cepe 1 căpăţână usturoi 2 morcovi 1 lingură unt 1 ţelină 1 linguriţă zahăr 1 legătură pătrunjel sare Pentru găluşte: 2 ouă 4-6 linguri griş 1 lingură […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.