Supa de linte cu rosii, spanac și branza feta din: linte, supa de pui, ceapa, telina, condimente, cimbru, oregano, usturoi, piper, rosii, spanac, suc de lamaie si branza feta. Ingrediente: 2 cesti de linte maro 8 cesti supa de pui 1 ceapa medie, taiata cuburi mici 1 ceasca telina tocata, tocata 1 lingura condimente 1 […]
Supa de rosii cu spanac
PrinteazaSupa de rosii cu spanac din: spanac, rosii, pasta de usturoi, coriandru, unt, piper, smantana, ulei de masline, sare.
Spanacul si rosiile sunt ambele surse bogate de proteina si vitamine. O supa delicioasa care reprezinta aportul perfect de nutrienti.
timp de preparare: 15 minute, timp de gatire 7 minute, 3-4 portii
Spanacul este o sursă bună de vitamine și minerale, precum vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu și potasiu. De asemenea, conține antioxidanți și flavonoide, cum ar fi quercetina și kaempferol, care au efecte benefice asupra sănătății.
Este important de menționat că spanacul conține acid oxalic, care poate inhiba absorbția calciului și a altor minerale esențiale în organism.
Prin urmare, este important să consumi spanacul în cantități moderate și să îl combini cu alte surse de nutrienți pentru a asigura o absorbție optimă.
Ingrediente:
- 225gr spanac
- 250gr rosii
- 1 lingurita pasta de usturoi
- Coriandru tocat
- 1 lingura unt
- Piper macinat
- Smantana
- Ulei de masline
- Sare
Mod de preparare:
Fierbeti rosiile si spanacul in recipiente diferite timp de 15 minute.
Scurgeti de apa spanacul si transferati in blender. Curatati rosiile de coaja si transferati in blender pana omogenizati.
Topiti untul intr-o cratita, adaugati usturoi si gatiti 2 minute. Adaugati pe rand spanacul si rosiile blenduite.
Omogenizati si adaugati piper si sare. Bateti smantana si uleiul si serviti supa garnisita cu acest mix si coriandru tocat.
Serviti cu crutoane.
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Supa de linte cu rosii, spanac si branza feta
Pofta buna!