Supa de rosii cu tortellini si busuioc
PrinteazaSupa de rosii cu tortellini si busuioc din: fasole alba, ceapa, ulei de masline, usturoi, rosii pasate, rosii decojite din conserva, supa de legume, tortellini si busuioc.
Roşiile contin cantităţi mari de antioxidanţi care protejează celulele şi ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare şi a unor tipuri de cancere.
Roşiile sunt excelente pentru activitatea plămânilor, pe care îi ajută să filtreze mai bine substanţele poluante inspirate (inclusiv a fumului de ţigară), iar graţie cantităţii mari de potasiu pe care o conţin acţionează benefic asupra rinichilor, prevenind apariţia hipertensiunii.
Ingrediente:
- 200 g boabe de fasole mari albe (conservă)
- 1 ceapă tocată
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi tocaţi
- 150 ml roşii pasate
- 750 ml roşii decojite şi tăiate cuburi (din conservă)
- 300 ml supă de legume fierbinte
- 400 g tortellini proaspete (de exemplu, umplute cu spanac)
- frunze de busuioc
Mod de preparare:
Se scurg boabele de fasole şi se clătesc sub jet de apă rece; se lasă să se scurgă.
Se căleşte ceapa şi se adaugă usturoiul; se prăjesc puţin împreună şi se adaugă apoi piureul de roşii, roşiile tăiate cuburi şi supa.
Se dă în clocot, se sărează, se piperează şi se lasă să mai fiarbă la foc moale cca 10 min.
Se fierb tortellini al dente, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se aşază în 1 supă boabe de fasole şi tortellini; se încălzesc puţin şi se servesc. Se serveşte supa cu frunze de busuioc.
Supa de rosii cu tortellini si busuioc
Pofta buna!