Supa ruseasca de varza
PrinteazaSupa ruseasca de varza din: rasol de vita, sare, ceapa, morcov, cartofi, varza, ardei, piper, patrunjel, dafin, rosii, smantana.
- un rasol de vită cu os si măduva
- o lingură sare
- o ceapă
- un morcov
- 8 cartofi
- 800 g varză crudă
- un ardei gras
- 5 boabe piper
2-3 fire pătrunjel - 2 foi dafin
- 2 roşii
- smântână, pentru servit
Mod de preparare:
Intr-o oală cu apă se pun la foc mare rasolul şi ceapa întreagă. Se ia spuma şi se lasă pe foc 30-40 de minute. Se adaugă morcovul ras, cartofii tăiaţi cuburi şi varza tocată.
Se lasă la foc încă 15 minute, se adaugă ardeiul tocat mărunt, piperul, foaia de dafin şi roşiile tăiate cuburi. Se potriveşte gustul de sare, se mai fierbe alte 10 minute, se ia de pe foc, se acoperă, se lasă 10 minute şi apoi se pune pătrunjel.
Se serveşte cu smântână.
Pofta buna!