Supa ruseasca
PrinteazaSupa ruseasca din: file de peste, morcovi, telina, ardei, ceapa, cartofi, ulei, sos de peste, castraveti murati, capere, masline, lamaie, ardei, marar, sare, piper.
- 500 g file de peşte
- 2 morcovi
- 1/2 ţelină
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- 3 cartofi
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri de sos de peşte
- 5 castraveţi muraţi
- 3 linguri de pastă de tomate
- 50 g măsline verzi
- 1 lingură de capere
- 1 lămâie
- ardei iute
- mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toacă mărunt morcovii, ceapa, ţelina, ardeiul gras şi înăbuşă-le până se înmoaie. Adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi sosul de peşte diluat într-un litru de apă. Când s-au înmuiat cartofii, pune castraveţii tăiaţi rondele.
Amestecă pasta de tomate şi fierbe supa zece minute. La final, adaugă peştele tăiat bucăţi, măslinele şi caperele. Lasă să fiarbă cinci minute, apoi adaugă lămâ-ia tăiată în felii subţiri.
Potriveşte de sare şi piper. Decorează cu ardei iute şi mărar. Serveşte cu smântână.
Supa ruseasca
Pofta buna!