Supă de salată, cu bulion si cabanosi
PrinteazaSupă de salată, cu bulion si cabanosi din: salata verde, usturoi, cabanos, slaninuta afumata, orez, suc de rosii, sare, piper negru, ulei.
- 1 salata verde mare
- 5-6 catei de usturoi
- 2 bucati cabanos
- 2 bucati cabanos
- 50 g slaninuta afumata
- 100 g orez
- 1 cana suc de rosii sau 2 linguri pasta de tomate
- sare
- piper negru macinat
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Intr-o oală de 3 litri, încingi uleiul şi căleşti slăninuţă, în prealabil tăiată în fâşii subţiri şi cârnaţii tăiaţi în rondele groase de cel puţin 5 mm. Le prăjeşti timp de 1 minut, amestecând uşor. Pui usturoiul curăţat şi tăiat în feliuţe şi stingi cu 1 1/2 litri apă fierbinte.
Alegi orezul, îl speli în mai multe ape şi îl laşi să se înmoaie în apă rece.
Speli salata frunză cu frunză şi o tai în fâşii înguste. Când supa clocoteşte, pui orezul scurs, iar după 5 minute de fierbere, adaugi bulionul, salata, sare şi piper după gust.
Stingi focul, acoperi vasul cu un capac şi îl laşi astfel 30 de minute, pentru ca aromele să se întrepătrundă şi supa să-şi definească gustul.
Supă de salată, cu bulion si cabanosi
Pofta buna!