din: oua proaspete, paine prajita, sunca cruda, galbenusuri de ou, ou, zeama de lamaieunt, sare, piper, verdeata. Rețetă deouă Benedicte: Clasicul Savuros pentru Micul Dejun: Ouăle Benedict sunt o rețetă clasică de mic dejun care a fost inventată în New York la sfârșitul secolului al XIX-lea. Se spune că rețeta a […]
Supa de salata verde, fara foc
PrinteazaSupa de salata verde, fara foc din: salata, patrunjel, ceapa verde, usturoi, lamaie, ulei, turmeric, drojdie, sare, piper, seminte sau nuci.
Ingrediente:
- frunze de salată verde, rupte în bucăţele
- 2-3 frunze de pătrunjel, tăiate mărunt
- 2-3 frunze de ceapă verde
- 2-3 căţei de usturoi raşi
- 2-3 linguri suc de lămâie
- 2 linguri ulei presat la rece
- 1 linguriţă turmeric
- 1 lingură fulgi de drojdie uscată, inactivă
- sare şi piper, după gust
laptele vegetal:
- seminţe sau nuci (la alegere dintre seminţe de susan, seminţe de cânepă, seminţe de floarea soarelui, seminţe de dovleac, nuci româneşti, nuci caju, migdale etc.)
- apă
Mod de preparare:
Supa de salata verde, fara foc: Pregăteşti laptele vegetal aşa: Laptele vegetal se poate prepara din aproape orice fel de seminţe sau nuci.
Mai întâi hidratezi seminţele sau nucile, apoi le pui în blender cu o cantitate de apă (8-10 linguri seminţe/sau 200-250 g nuci la 1 I de apă) şi le dai prin blender.
Apoi le strecori printr-un săculeţ de tifon. Pulpa rezultată nu o arunci, ci o poţi folosi la diferite preparate raw sau gătite la foc.
Pregăteşti salata aşa:
Amesteci toate ingredientele şi le laşi să stea aproximativ 5-10 minute, până se înmoaie puţin, apoi adaugi lapte vegetal de orice fel şi potriveşti gustul de sare, piper şi zeamă de lămâie.
Pofta buna!