Supa satioasa de varza
PrinteazaSupa satioasa de varza din: carnati Trandafir, varza murata, pulpa de porc, smantana, zeama de varza, ceapa, usturoi, supa de carne, faina, ulei, boia.
- 150 g cârnaţi Trandafir
- 500 g varză murată (tăiată fideluţă)
- 500 g pulpă de porc
- 150 ml smântână
- 250 ml zeamă de varză
- 1 ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 1 cub concentrat de supă de carne
- făină
- ulei
- boia
Mod de preparare:
Se taie cuburi pulpa de porc. Se sărează şi se lasă deopart 15-20 de minute. Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se c:ăleşte în trei linguri de ulei. Se adaugă bucăţile de carn/ie, usturoiul zdrobit şi cubul concentrat. Se presară puţină boia de ardei şi se stinge cu 100 ml de apă. Se acoperă cratiţa şi se fierbe 30 de minute.
Varza murată se taie fâşii mai scurte, se spală sub jet de apă rece şi se adaugă în cratiţă. Se toarnă un litru de apă şi se fierbe mâncarea la foc slab până se înmoaie ingredientele.
Se taie felii în diagonală cârnaţii şi se adaugă în supă cânod aceasta este aproape gata. După câteva minute, se drege supa.
Se amestecă smântână cu o lingură de făină, se adaugă treptat zeama de varză, apoi se toarnă în oală. După câtev£ a clocote, se ia deoparte de pe foc.
Pofta buna!