Supa satmareana de varza
PrinteazaSupa satmareana de varza din: carne de vita, carne de porc, varza murata, crenwursti, smantana, pasta de rosii, ceapa, ulei, boia, sare, dafin, piper, chimen.
- 150 g carne de vită
- 150 g carne de porc
- 400 g varză murată
- 2 cartofi
- 4 fire crenvurşti
- 200 ml smântână
- 100 g pastă de roşii
- 2 cepe
- ulei
- boia
- sare
- dafin
- piper
- chimen
Mod de preparare:
Se prepară o tocăniţă asortată din carnea de vită şi de porc. Se curăţă şi se taie cuburi. Cepele se toacă mărunt, se călesc în 5 linguri de ulei, se presară boia şi se adaugă întâi carnea de vită.
Când este aproape fiartă, se adaugă carnea de porc. Se mai presară boia, se sărează după gust şi se lasă să fiarbă înăbuşit până scade zeama.
In acel moment, se toarnă 2 I de apă, se adaugă varza murată, tăiată /ideluţă, cartofii tăiaţi felii, frunzele de dafin, piper şi chi-men după gust. Se fierb toate înăbuşit aproximativ o oră. Spre sfârşitul fierberii, se adaugă.firele de crenvurşti şi se mai fierb câteva minute.
Se ia, apoi, deoparte de pe foc şi se drege supa cu smântână şi pasta de roşii.
Pofta buna!