Supa de scoici cu oregano si vin alb
PrinteazaSupa de scoici cu oregano si vin alb din: ceapă, morcov, ţelină, usturoi, ulei de măsline, sare, piper negru, busuioc, oregano, coajă de lămâie, vin alb, rosii, scoici proaspete (midii).
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1/2 ţelină mică
- 1 căţel de usturoi tocat
- ulei de măsline
- sare
- piper negru
- 1/2 l.c. busuioc tocat
- 1/2 l.c. oregano mărunţit
- 1 l.c. coajă răzuită de la o lămâie
- 1/8 1 vin alb
- 200 g roşii curăţate de pieliţă
- 750 g scoici proaspete (midii)
Mod de preparare:
Legumele se taie în bucăţi potrivita şi se prăjesc împreună cu căţelul de usturoi 5-10 minute în ulei fierbinte.
Se adaugă condimentele şi coaja db lămâie răzuită, se stinge cu vin alb, adaugându-se şi roşiile.
Se iau scoicile deja deschise. Se curăţă cu o perie sub jet de apă, se scurg bine şi la sfârşit se adaugă la supa fierbinte.
Se acoperă supa şi se lasă să fiarbă în continuare la foc potrivit până s-au deschis toate scoicile, pe urmă se gustă. Scoicile nedeschise se îndepărtează, deoarece ele sunt necomestibile.
Supa de scoici cu oregano si vin alb
Pofta buna!