Supa de scoici cu oregano si vin alb

Printeaza

Supa de scoici cu oregano si vin alb din: ceapă, morcov, ţelină, usturoi, ulei de măsline, sare, piper negru, busuioc, oregano, coajă de lămâie, vin alb, rosii, scoici proaspete (midii).

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1/2 ţelină mică
  • 1 căţel de usturoi tocat
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper negru
  • 1/2 l.c. busuioc tocat
  • 1/2 l.c. oregano mărunţit
  • 1 l.c. coajă răzuită de la o lămâie
  • 1/8 1 vin alb
  • 200 g roşii curăţate de pieliţă
  • 750 g scoici proaspete (midii)

Mod de preparare:

Legumele se taie în bucăţi potrivita şi se prăjesc împreună cu căţelul de usturoi 5-10 minute în ulei fierbinte.

Se adaugă condimentele şi coaja db lămâie răzuită, se stinge cu vin alb, adaugându-se şi roşiile.

Se iau scoicile deja deschise. Se curăţă cu o perie sub jet de apă, se scurg bine şi la sfârşit se adaugă la supa fierbinte.

Se acoperă supa şi se lasă să fiarbă în continuare la foc potrivit până s-au deschis toate scoicile, pe urmă se gustă. Scoicile nedeschise se îndepărtează, deoarece ele sunt necomestibile.

Supa de scoici cu oregano si vin alb

Supa_de_scoici_cu_oregano_si_vin_alb

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.