Supa de scoici
PrinteazaO reteta delicioasa supe de scoici, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, foi de dafin, cimbru, coaja de lamie, sare, piper.
- 1 kg de scoici
- 2 roşii
- 2 cepe
- 4 căţei de usturoi
- 10 fire de pătrunjel
- 2 foi de dafin
- o crenguţă de cimbru
- o bucată de coajă de lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi într-o oală roşiile tăiate bucăţi, ceapa şi usturoiul tocate, pătrunjelul, foile de dafin, cimbrul şi coaja de lămâie. Adăugaţi scoicile.
Turnaţi deasupra 2,5 I de apă, săraţi şi piperaţi. Lăsaţi-le să fiarbă 25 de minute, apoi treceţi-le printr-o sită fină cu supă cu tot.
Puneţi scoicile şi legumele pasate într-o oală şi lăsaţi-le să mai clocotească 15 minute, la foc potrivit. Supa se serveşte caldă, iar separat se pun pe masă felii de pâine prăjită unse cu maioneză de usturoi.
Supa de scoici
Pofta buna!
Incoming search terms:
- supa de scoici cu rosii