Supa de sfecla rosie cu hrean si branza
PrinteazaSupa de sfecla rosie cu hrean si branza din: sfecla rosie fiarta, ceapa rosie, cartofi, unt, supa de legume, hrean, sare, piper, branza de vaci, marar, castravete.
- 500 g sfecla rosie fiarta
- 2 cepe rosii
- 100 g cartofi
- 1 lingura unt
- 1 l supa de legume
- 50 g smantana
- 1 lingurita hrean ras
- sare
- piper
- 100 g branza de vaci
- 1 legatura marar
- 1 castravete
Mod de preparare:
Decojeşti sfecla roşie şi o tai cuburi mari. Procedezi la fel cu cartofii. Tai mărunt ceapa curăţată.
In vasul pentru ciorbă, topeşti untul şi căleşti ceapa. Când s-a înmuiat şi a devenit transparentă, adaugi sfecla şi cartofii şi le căleşti împreună, la foc mediu, timp de aproximativ 5 minute.
Stingi cu supa de legume caldă şi le fierbi la foc mediu, circa 40 de minute.
Strecori supa şi pasezi legumele împreună cu puţină supă, cu ajutorul unui mixer vertical.
Reamesteci piureul de legume cu supa în care au fiert, adaugi smântână, sare şi piper după gust. Reaşezi oala pe foc şi laşi să dea în câteva clocote.
Iei vasul de pe foc şi încorporezi hreanul proaspăt ras. Decorezi porţiile cu brânză dulce, mărar şi felii subţiri de castravete.
Supa de sfecla rosie cu hrean si branza
Pofta buna!
Cam rosie supa asta :))