Supa de sfecla rosie
PrinteazaO reteta de supa de sfecla rosie din: ceapa rosie, sfecla rosie, cartofi, unt, supa de legume, sare, piper, smantana, hrean si chimen.
- 2 cepe rosii
- 500 g sfecla rosie fiarta (ambalata la vid)
- 100 g cartofi
- 1 lingura unt
- 1 l supa de legume
- sare
- piper
- 50 g smantana
- 2 lingurite hrean
- 1 lingura chimen
Mod de preparare:
Ceapa se toacă. Se decojeşte sfecla roşie (purtând mănuşi de cauciuc de unică folosinţă) şi se taie cuburi mari. Se decojesc cartofii, se spală şi se taie cuburi.
Se topeşte untul şi se căleşte ceapa. Se adaugă sfecla şi cartofii şi se călesc la foc mijlociu cca 5 min.
Se toarnă supă, astfel încât să acopere legumele. Se dă supa într-un clocot şi se lasa sa mai fiarba la foc mijlociu circa 40 de minute. Supa se paseaza.
Se strecoara, se sareaza si se pipereaza; se inglobeaza smantana si se mai da intr-un clocot. Se ia vasul de pe foc si se incorporeaza hreanul.
Se prajesc seminte de chimen intr-o tigaie de teflon fara adaos de grasime. Se repartizeaza supa in cesti si se presara chimen.
Supa de sfecla rosie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- supa de sfecla rosie