Supa de sfecla cu smantana si tarte de branza
PrinteazaSupa de sfecla cu smantana si tarte de branza din: ulei (de floarea-soarelui), unt, ceapă, morcov, cartof, usturoi, sfeclă, zahăr pudră, smântână, marar, aluat foietaj, brânză de capră în crustă, cimbru, sare, piper negru.
Ingrediente:
- 2 linguri cu ulei (de floarea-soarelui)
- 60 g unt
- 1 ceapă curăţată şi tăiată în cuburi
- 1 morcov mare, decojit şi tăiat în cuburi
- 1 cartof mediu, curăţat şi tăiat în cubuleţe
- 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi
- 500 g sfeclă curăţată şi tăiată în cuburi
- 1 lingură cu zahăr pudră
- 900 ml supă de legume
- 2 linguri cu smântână
- câteva fire de mărar
Pentru tarte:
- 375 g aluat foietaj
- 130-150 g brânză de capră în crustă
- câteva fire de cimbru
- sare şi piper negru
Mod de preparare:
Pune uleiul şi untul într-o tigaie mare, la foc mic. Adaugă ceapa, morcovul, cartoful şi usturoiul şi căleşte-le aproximativ 15 minute, până se înmoaie.
Adaugă sfecla şi zahărul şi căleşte 3-4 minute. Toarnă supa şi fierbe timp de 1 oră. Pasează legumele într-un robot de bucătărie, apoi dă piureul printr-o sită.
Reîncălzeşte şi adaugă mai multă supă sau apă pentru a o subţia, dacă doreşti. Toarnă supa în boluri şi serveşte cu smântână şi frunze de mărar.
Pentru tarte: preîncălzeşte cuptorul la 200°C. întinde foaia de aluat. Decupează 12 cercuri cu diametrul de 6,5 cm. Marchează un chenar subţire pe marginea fiecărui cerc folosind un cuţit.
Pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi înţeapă-le de câteva ori cu o furculiţă. Coace-le timp de 10 minute în centrul cuptorului, apoi scoate-le.Taie brânza de capră în 12 felii.
Presează centrul fiecărui cerc şi pune câte o felie de brânză, apăsând uşor. Adaugă crenguţe de cimbru şi asezonează. Coace timp de 10 minute, sau mai mult dacă este necesar.
Supa de sfecla cu smantana si tarte de branza
Pofta buna!