Supă Shanghai cu pui si ciuperci
PrinteazaSupă Shanghai cu pui si ciuperci din: pui, praz, telina, morcovi, ceapa, usturoi, ceapa verde, ciuperci, boabe de piper, germeni de soia, fidea, sos de soia si sare.
- 1 pui
- 1 fir praz
- 200 g telina
- 4 morcovi
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 6 cepe verzi
- 150 g ciuperci shiitake
- 1 lingurita boabe de piper
- 80 g germeni de soia
- 100 g fidea transparent
- sos de soia
- sare
Mod de preparare:
Se aşază puiul într-o oală, se toarnă apă cât să îl acopere şi se dă în clocot; apoi se lasă să fiarbă la foc mic cea 60 de minute. Se pregătesc legumele şi se taie mărunt.
Se ia spuma de pe supă. Se adaugă jumătate din cantitatea de praz, 2 morcovi, ceapa, usturoiul şi boabele de piper; se mai fierbe 25 de minute.
Se spală germenii şi se lasă să se scurgă. Se scoate puiul din supă, se lasă să se răcorească şi se curăţă de piele. Se desprinde carnea de pe oase şi se taie bucăţi.
Se strecoară supa. Se fierbe fideaua conform indicaţiilor de pe ambalaj, se trece prin jet de apă rece şi se taie mărunt.
Se dă în fiert supa; se adaugă restul de legume, ciupercile, ceapa verde şi germenii; se lasă să fiarbă la foc mic cea 10 minute. Se condimentează supa cu sos de soia, eventual şi sare.
Se adaugă carnea şi fideaua şi se ornează cu coriandru sau pătrunjel.
Supă Shanghai cu pui si ciuperci
Pofta buna!
cu de toate, buna