Supa siciliana
PrinteazaSupa siciliana din: peste, supa de peste, fileuri de ansoa, masline, usturoi, busuioc, stafide, capere, piureu de rosii, ulei de masline, sare, piper si paine pe vatra.
- 1 kg peşte
- 1 1/2 l supă de peşte
- 4 fileuri de anşoa sărate
- 20 de măsline
- 3 căţei de usturoi
- 1 legăturică de busuioc
- 1 ceaşcă mare cu stafide
- 1 cană cu capere
- 1 cană cu piureu de roşii
- ulei de măsline
- sare
- piper
- câteva felii de pâine pe vatră
Mod de preparare:
Puneţi o ceaşcă bună de ulei într-un vas, adăugaţi-i usturoi (mujdei) scoateţi-l după un minut şi adăugaţi aici piureul de roşii, stafidele, fileurile de anşoa desărate, măslinele şi caperele, după care omogenizaţi bine.
Lăsaţi vasul pe foc domol câteva minute, apoi turnaţi în castron supa fierbinte de peşte.
După ce aceasta clocoteşte 20 de minute, la foc domol, puneţi peştele care trebuie să fie bine acoperit de lichid. Dacă este nevoie mai puneţi câteva polonice de supă ori de apă.
Lăsaţi vasul cu supă acoperit, pe foc mic, alte 20 de minute. Când luaţi compoziţia de pe foc, puneţi busuiocul tocat fin şi serviţi cu crutoane de pâine prăjită.
Supa siciliana
Pofta buna!
Foarte buna supa