Supa simpla cu galuste
PrinteazaSupa simpla cu galuste din: pui, ceapa, morcovi, telina, gris, ulei, sare.
- 1 pui
- 2 cepe
- 2+1 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 ţelină mică
- 60 g griş
- 1 ou
- 1/2 linguriţă rasă praf de copt
- ulei
- pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Tranşează puiul şi pune-l la fiert. Spumează. Când e aproape gata, adaugă doi morcovi şi restul de legume şi potriveşte de sare.
Pregăteşte găluştele amestecând grisul, oul, o lingură de ulei, praful de copt, un praf de sare şi o lingură de apă. Lasă compoziţia să se odihnească.
Intre timp, scoate carnea şi legumele fierte din care poţi face o altă mâncare. Păstrează supa şi pune-o pe foc mic. Rade morcovul crud, căleşte-l şi adaugă-l în supă pentru culoare.
Ia cu lingura din compoziţia de găluşte şi pune-le în supa care fierbe. La 2-3 minute, toarnă câte puţină apă rece. Lasă-le să fiarbă cam 15 minute şi adaugă pătrunjelul tocat.
Pofta buna!