Supa simpla cu taitei
PrinteazaSupa simpla cu taitei din: ou, morcovi, ceapa, dovlecel, cartofi, faina, ulei, marar, sare.
- 1 ou
- 3 morcovi
- 1 ceapă
- 1 dovlecel
- 2 cartofi
- 100 g făină
- ulei
- mărar verde
- sare
Mod de preparare:
Căleşte legumele tăiate cubuleţe în ulei încins, apoi adaugă apă (2-3 litri), drege cu sare; lasă să fiarbă. Cât se fierbe supa, prepară tăiţeii.
Sparge oul şi bate-l cu furculiţa, adaugă făina puţin câte puţin. Când s-a îngroşat, frământă aluatul cu mâna (să aibă consistenţă elastică).
Presară pe masă făină şi întinde aluatul cu sucitorul într-o foaie cât mai subţire. Presară făină, rulează foaia şi taie tăiţeii cât mai fin. Răsfiră-i pe o hârtie şi lasă-i la zvântat.
Când supa e gata, adaugă tăiţeii şi dă-i în câteva clocote.
Serveşte supa cu mărar.
Pofta buna!