Supa simpla de creveti
PrinteazaSupa simpla de creveti din: patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, morcov, ulei de nuci, ulei de floarea soarelui, smantana, creveti, sare, sampanie, patrunjel verde.
- 4 rădăcini de pătrunjel
- 2 rădăcini de păstârnac
- 1/2 ţelină
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 3 linguri cu ulei de nuci
- 3 linguri cu ulei de floarea-soarelui
- 100 g smântână
- 300 g creveţi decorticaţi
- sare
- 2 căni cu şampanie
- 5 fire de pătrunjel
Mod de preparare:
Curata legumele, taie-le bucati mari şi pune-le la călit în uleiul de floarea-soarelui, în oala pentru supă.
Amestecă să nu se prindă şi, când s-au rumenit puţin, toarnă apă deasupra cât să le acopere bine şi lasă la fiert. Separat, pune într-o tigaie, la foc iute, uleiul de nuci, o cană cu şampanie şi creveţii. Când începe să fiarbă, scoate creveţii, aşază-i pe o farfurie şi dă tigaia deoparte.
Când legumele sunt fierte bine, sărează după gust, ia de pe foc şi pasează totul cu blenderul.
Adaugă smântână, amestecă şi pune celălalt pahar cu şampanie. Amestecă din nou.
Când serveşti, adaugă creveţii şi pătrunjelul tăiat mărunt.
Supa simpla de creveti
Pofta buna!