Supa simpla de creveti

Printeaza

Supa simpla de creveti din: patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, morcov, ulei de nuci, ulei de floarea soarelui, smantana, creveti, sare, sampanie, patrunjel verde.

Ingrediente:Supa_simpla_de_creveti

  • 4 rădăcini de pătrunjel
  • 2 rădăcini de păstârnac
  • 1/2 ţelină
  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 3 linguri cu ulei de nuci
  • 3 linguri cu ulei de floarea-soarelui
  • 100 g smântână
  • 300 g creveţi decorticaţi
  • sare
  • 2 căni cu şampanie
  • 5 fire de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Curata legumele, taie-le bucati mari şi pune-le la călit în uleiul de floarea-soarelui, în oala pentru supă.

Amestecă să nu se prindă şi, când s-au rumenit puţin, toarnă apă deasupra cât să le acopere bine şi lasă la fiert. Separat, pune într-o tigaie, la foc iute, uleiul de nuci, o cană cu şampanie şi creveţii. Când începe să fiarbă, scoate creveţii, aşază-i pe o farfurie şi dă tigaia deoparte.

Când legumele sunt fierte bine, sărează după gust, ia de pe foc şi pasează totul cu blenderul.
Adaugă smântână, amestecă şi pune celălalt pahar cu şampanie. Amestecă din nou.
Când serveşti, adaugă creveţii şi pătrunjelul tăiat mărunt.

 

Supa simpla de creveti

Supa_simpla_de_creveti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.