Supă simplă de vită
PrinteazaSupă simplă de vită
- 1,500 kg carne de vită (piept, rasol alb, coadă, pulpă cu os cu măduvă)
- 2-3 morcovi
- 1 legătură pătrunjel
- 1 păstîrnac
- 1 ţelină mai mică
- 2 cepe
- sare
- piper boabe
- partea albă de la un fir de praz
- 4 l apă
Mod de preparare:
Carnea se spală şi se pune într-o oală cu 1 l apă rece şi sare, să fiarbă în clocote mici. Pe parcurs se spumează şi se mai pune o cană de apă rece după fiecare spumare.
După ultima spumare se pune zarzavatul curăţat şi tăiat în două în lung, ceapa tăiată în două şi piperul.
Pentru a obţine o culoare frumoasă a supei, ceapa se poate tăia în două şi prăji puţin pe plită.
După ce a fiert circa 3 ore, în clocote mici, se încearcă dacă se dezlipeşte carnea de os.
Atunci înseamnă că este fiartă suficient. Supa se strecoară şi din zarzavaturile rămase se poate prepara o salată rusească sau carnea poate fi servită ca rasol garnisită cu sos de hrean, de roşii, de tarhon, de mărar, de muştar .
Supa strecurată se serveşte cu garniturile specificate în reţete. Pătrunjelul se toacă şi se presară peste supă înainte de a fi servită.
Pofta buna!