Supa cu spanac, sfecla rosie si boabe de mustar
PrinteazaSupa cu spanac, sfecla rosie si boabe de mustar din: sfeclă roşie, spanac, rădăcini de pătrunjel, extract de carne, usturoi, hrean ras, smântână, lămâie, pătrunjel verde, sare, piper, cimbru, dafin, boabe de muştar sau muştar cu hrean.
- 1 kg sfeclă roşie
- 1 kg spanac
- 1 kg rădăcini de pătrunjel
- 100 ml extract de carne
- o căpăţână de usturoi
- 50 g hrean ras
- 200 ml smântână
- o lămâie
- o legătură de pătrunjel verde
- sare
- piper
- cimbru
- dafin
- boabe de muştar sau muştar cu hrean
Mod de preparare:
Toate legumele se curăţă şi se pun la fiert separat, fiecare într-un vas cu apă, sare şi piper boabe.
La pătrunjel se adaugă şi 2-3 foi de dafin. La sfeclă se adaugă boabe de muştar sau muştar.
Se lasă să fiarbă îndelung, pentru a se înmuia bine. Odată fierte se scot din lichid şi se lasă la răcit.
Apoi se pasează fiecare, preferabil cu blenderul pentru a obţine o pastă vâscoasă.
In sfecla roşie se adaugă usturoi, hrean şi se diluează cu supă până la consistenţa unui aluat de clătite.
In spanac se adaugă puţin pătrunjel şi suc de lămâie, pentru gust acrişor; în pătrunjel se adaugă smântână.
Toate trei cremele trebuie să aibă aceeaşi consistenţă (aluat de clătite).
Fierbinţi cele trei supe se toarnă în farfurie în aşa fel încât să nu se combine, pentru a obţine trei pete de culoare, fiecare cu altă aromă.
Cu o furculiţă se pot trasa linii de îmbinare, astfel să dea impresia că în farfurie a avut loc o furtună.
Se ornează cu câteva frunze de pătrunjel verde.
Pofta buna!