Supă de spanac
PrinteazaO reteta de supa de spanac din: unt, spanac, concentrat de pui, ceapa, lapte, costita si nucsoara.
- 50 g unt
- 175 g spanac fiert
- 500 ml concentrat de pui
- 1 ceapa tocata
- 500 ml lapte
- 100 g costita sau bacon (optional)
- un varf praf de nucsoara
Mod de preparare:
Topeste untul intr-o cratita, adauga spanacul si ceapa si caleste la foc mic timp de 6 minute, amestecand. Incorporeaza o lingura de faina, caleste 1 minut, apoi ia de pe foc. Adauga, treptat, supa de pui.
Lasă să dea în clocot şi fierbe, amestecând, până când supa capătă consistenţă de cremă. Amestecă bine şi lasă să dea iar în clocot, amestecând. Acoperă şi fierbe la foc mocnit, 15-20 minute.
Asezonează cu sare, piper şi nucşoară
Lasă să se răcească uşor, apoi strecoară supa prin sită sau paseaz-o cu un blender. Subţiază cu lapte, dacă este necesar. Serveşte cu smântână şi felii de costită prăjite.
Supă de spanac
Pofta buna!