Supă de sparanghel şi mazăre

Printeaza

O reteta de supa de sparanghel si mazare din: ulei de floarea soarelui, cartofi, praz, sparanghel, mazare, supa simpla, iaurt, sare, piper si frunze de chives. Această versiune verde a supei franţuzeşti clasice vichyssoise este îmbogăţită cu iaurt în loc de smântână. In mod tradiţional se serveşte rece, dar se poate servi şi fierbinte, mai ales în zilele cu vreme schimbătoare.

Ingrediente:Supă de sparanghel şi mazăre

  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 170 g cartofi, curatati si taiati cubulete
  • 1 fir de praz mediu (sau ceapa), tocat mai mare
  • 300 g sparanghel, curatat si tocat
  • 200 g mazare pastai, tocata
  • 1 litri supa simpla de legume, preferabil preparata in casa
  • 1 lingura frunze proaspete de chives, sau de hasmatuchi, tocate (sau codite tinere de ceapa verde)
  • 120 ml iaurt cu continut scazut de grasimi (optional)
  • sare si piper alb
  • frunze de chives sau de hasmatuchi, tocate, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se incinge uleiul intr-o oala mare, se adauga cartofii si prazul (sau ceapa) si se amesteca bine. Se acopera oala si se calesc ingredientele 5 minute, la foc mic, amestecand ocazional, pana ce prazul s-a inmuiat, dar nu s-a rumenit inca.

Se adauga sparanghelul si mazarea, apoi se toarna indeajuns de multa zeama de legume incat sa acopere ingredientele. Se da in clocot, se acopera oala, se micsoreaza flacara si se fierbe incet, 5-7 minute, sau pana cand legumele devin fragede.

Se lasa sa se raceasca, apoi se face un piure din legume, impreuna cu lichidul in care au fost gatite, folosind un blender sau robot de bucatarie. Se toarna crema intr-un castron. Se adauga restul de zeama, frunzele de chives, sau hasmatuchi, tocate, si jumatate din cantitatea de iaurt. Se asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper alb. Se lasa supa sa se raceasca complet, apoi se tine in frigider cel putin 1 ora.

Se gusta si se verifica asezonarea. Se toarna supa in castronele si se pune deasupra fiecaruia cate 1 lingura din iaurtul ramas. Se orneaza cu chives, sau hasmatuchi, si se serveste de indata, cu chifle sau paine cu coaja crocanta.

Supă de sparanghel şi mazăre

Supă de sparanghel şi mazăre

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.