Supa de sparanghel cu unt
PrinteazaSupa de sparanghel cu unt din: sparanghel, smantana, ou, ceapa, unt, faina, apa.
- 500 g sparanghel
- 100 ml smântână
- un ou
- o ceapă
- 50 g unt
- o jumătate lingură făină
- 1,5 l apă
Mod de preparare:
Se taie vârfurile fragede de sparanghel şi se lasă deoparte. Cozile de sparanghel se pun la fiert în 1,5 l de apă cu un praf de sare. După ce au fiert, cozile se scot cu lingura cu găuri şi se pun să fiarbă vârfurile.
Intr-o crăticioară se topeşte untul, se amestecă în el faina şi se sulbţiază cu puţină apă, apoi se toarnă în oala cu supă şi se lasăî să mai dea în câteva clocote.
Supa se drege cu ou bătut cu smântână.
Pofta buna!