Supă de sparanghel verde cu creveţi şi grisine

Printeaza

Supă de sparanghel verde cu creveţi şi grisine din: sparanghel verde, supa de pasare, fulgi de migdale, smantana, sare, piper, sos, unt, carne de crab.

 

Ingrediente:

  • 500 g sparanghel verde
  • 380 ml supă de pasăre
  • 1 linguriţă fulgi de migdale
  • 125 ml smântână
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă sos Worcester eventual tabasco
  • 2 linguri unt
  • 60 g carne de crab

 

Mod de preparare:

Supă de sparanghel verde cu creveţi şi grisine: Tijele de sparanghel se decojesc în dreptul treimii inferioare şi se taie capetele.

pune sparan­ghelul la fiert în supa de pui fier­binte; se lasă să fiarbă 10 min. Se prăjesc migdalele într-o tigaie de teflon, fără adaos de grăsime.

scot şi se pun deoparte.

Se scot din zeamă 8 tije de spa­ranghel şi se taie vârfurile; se aco­peră şi se pun deoparte.

Tijele se pun la loc în supă.; dacă nu sunt suficient de moi pentru a fi pasa­te, se mai lasă să fiarbă 5 min., apoi supa se pasează cu mixerul.

toarnă smântână se lasă să mai dea supa într-un clocot, apoi se reduce focul şi se lasă să mai fiarbă la foc moale până ce se îngroaşă.

condimentează cu sare, piper, sos Worcester şi la nevoie cu câteva picături de ta­basco.  înglobează untul.

Supa se toarnă în ceşti de cafea şi se ornează cu vârfuri de spa­ranghel, grisine şi creveţi; se pre­sară fulgi de migdale.

 

 

Pofta buna!

 

 

Uscatele Tradiționale Românești

Uscatele Tradiționale Românești din: faina, unt, zahar pudra, oua, coaja de lamaie, sare, rahar, zahar vanilat. Ingrediente: 500 g făină 200 g unt sau margarină 150 g zahăr pudră 2 ouă Coajă rasă de la o lămâie Un praf de sare 50 g rahat, tăiat cubulețe Zahăr vanilat   Mod de preparare: Se amestecă untul […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.