Supă cu sparanghel

Printeaza

Supă cu sparanghel din: sparanghel, ardei gras, rosii, ardei iute, usturoi, ulei de masline, morcov, cartof, fasole verde, sare, piper, patrunjel, smantana, paine.

 

Ingrediente:

  • 200 g sparanghel
  • doi ardei graşi
  • 3 roşii
  • un ardei iute
  • un căţel de usturoi
  • 75 ml ulei de măsline
  • un morcov
  • un cartof
  • 100 g fasole verde
  • sare
  • piper
  • pătrunjel
  • smântână
  • pâine prăjită

 

Mod de preparare Supă cu sparanghel:

Ardeii graşi se spală, se curăţă de seminţe şi se taie felii subţiri sau julien.

Roşiile se opăresc câteva secunde în apă clocotită, se curăţă de pieliţă şi se dau pe râzătoare.

Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se taie felii, apoi bastonaşe.

Cartoful se curăţă, se spală, se taie felii şi se pune într-un castron cu apă rece.

Se pun la fiert doi litri de apă, se adaugă morcovul şi fasolea verde tăiată în bucăţi mai mici.

Când sunt pe jumătate fierte, se adaugă sparanghelul tăiat în bucăţi mai mici, ardeii graşi, carto­ful, căţelul de usturoi, sarea şi piperul după gust. Se fierb 10 minute, se adaugă roşiile şi puţin pătrunjel tocat.

Se mai fierb 10 minute, se pune uleiul de măsline, pătrun­jel tocat şi se opreşte focul.

Se acoperă cu un capac şi se lasă să se odihnească 10 minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.