Supa spumoasa de cartofi
PrinteazaSupa spumoasa de cartofi din: cartofi, legume, ceapa, unt, maghiran, ciuperci, ulei, sare, piper, nucsoara, smantana, zeama de lamaie.
- 500 g cartofi
- 1 legătură de legume pentru supă
- 1 ceapă
- 40 g unt
- 1 linguriţă de maghiran uscat
- 800 ml supă de legume
- 300 g ciuperci pleurotus
- 1 lingură de ulei
- sare
- piper
- nucşoară
- 200 ml smântână pentru gătit
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 2 linguri de frunzuliţe de hasmaţuchi
Mod de preparare:
Cartofii, legumele de supă şi ceapa se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Intr-o cratiţă se topeşte aproximativ jumătate din cantitatea de unt, în care se călesc apoi legumele. Se adaugă maghiranul.
Se toarnă în cratiţă supa de legume şi se lasă totul la fiert circa 25 de minute până când se înmoaie legumele. In acest răstimp, se curăţă ciupercile şi se taie felii subţiri.
Uleiul şi restul untului se încing într-o tigaie, în care se prăjesc apoi ciupercile circa 5 minute. Se sărează şi se piperează.
Supa se pasează, se condimentează cu sare, piper şi nucşoară şi se fierbe încă 10 minute. Smântână dulce se bate spumă, apoi se înglobează în compoziţie împreună cu zeama de lămâie.
La final, supa se ornează cu felii de ciuperci şi hasmaţuchi şi se serveşte.
Supa spumoasa de cartofi
Pofta buna!