Supa de stevie si urzici

Printeaza

Supa de stevie si urzici din: stevie, urzici, telina, cartofi, ceapa, smantana, patrunjel, ulei de masline, apa, sare si piper.

Ingrediente:Supa_de_stevie_si_urzici

  • 1/2 kg stevie
  • 1/2 kg urzici
  • 100 g telina
  • 2 cartofi mari
  • 2 cepe potrivite
  • 2 linguri smantana
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 l de apa
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureti si speli legumele si verdeata. Tai cubulete ceapa, cartofii si telina, iar urzicile si stevia le toci marunt.

Pui toate ingredientele la fiert in 3 l de apa cu o lingurita de sare.

Lasi sa fiarba, la foc mic, pana cand telina si cartofii sunt fierti si se sfarama usor.

Scurgi legumele si pastrezi apa in care au fiert.

Le pui in blender, adaugi patrunjelul, uleiul de masline si mixezi pana devine o crema, dupa care subtiezi piureul cu zeama in care au fiert legumele pana la consistenta dorita.

Condimentezi cu sare si piper, dupa gust, adaugi doua linguri de smantana si omogenizezi.

Servesti supa calda, cu crutoane, decorata cu frunze verzi de stevie si cateva picaturi de smantana.

Supa de stevie si urzici

Supa_de_stevie_si_urzici

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Valentina Constantin

    Prea verde supa de stevie pentru mine :)))

  2. Mie-mi place supa de stevie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.