Supa de stevie
PrinteazaSupa de stevie din: stevie, untdelemn, faina, sare.
Stevia (Stevia rebaudiana) este o plantă erbacee perenă din familia Asteraceae, originară din America de Sud. Este cultivată pentru frunzele sale dulci, care conțin compuși numiți steviozide, care sunt de aproximativ 150-300 de ori mai dulci decât zaharul obișnuit.
Stevia este o alternativă populară la zahărul rafinat și îndulcitorii artificiali, deoarece are un conținut scăzut de calorii și este considerată o opțiune mai sănătoasă pentru persoanele care încearcă să evite consumul excesiv de zahăr.
Frunzele de stevie pot fi utilizate ca îndulcitor natural în ceaiuri, băuturi, deserturi și alte alimente. În plus, extractul de stevie este utilizat și în produse alimentare procesate și băuturi.
Deși stevia este considerată în general sigură pentru consum, unele persoane pot avea reacții alergice la compușii din frunzele de stevie. De asemenea, este important să țineți cont de cantitatea de stevia consumată, deoarece în exces poate avea un gust amar și poate interfera cu absorbția altor nutrienți din alimente.
- 1250 g ştevie
- 100 ml untdelemn
- o lingură făină
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă ştevia, se spală în mai multe ape, ca să se cureţe de pământ.
Se pune la fiert apă clocotită cu sare, într-un vas descoperit, ca să-şi păstreze culoarea verde.
După ce a fiert, se strecoară şi se pasează bine. In oala în care se prepară supa se încinge untdelemnul, se adaugă faina, apoi piureul de ştevi e şi se subţiază cu zeama în care a fiert.
Se amestecă mereu, până se obţine o supă de consistenţa dorită.
Se potriveşte de sare şi se mai lasă să dea în câteva clocote.
Pofta buna!