Supa cu taietei de casa

Printeaza

Supa cu taietei de casa din: pulpe fara piele, telina, patrunjel, morcovi, sare, piper, patrunjel, ou, faina, sare.

 

Ingrediente:

  • 2 pulpe fără piele
  • 100 g ţelină
  • 100 g pătrunjel
  • 150 g morcovi
  • sare
  • piper
  • pătrunjel

Pentru taitei:

  • 1 ou
  • 100 g făină
  • sare

 

Mod de preparare:

Pentru supă, pune pulpele la fiert la foc mic, în apă rece. Curăţă zarzavaturile şi pune-le la fiert împreună cu carnea şi un praf de sare.

Strânge des spuma şi lasă să fiarbă încet. Când supa este gata, strecoar-o cu grijă şi curăţă carnea de oase şi vinişoare.

Aşaz-o într-un castronel, lângă legumele fierte.

Frământă ingredientele pentru tăiţei până obţii un aluat elastic, apoi lasă-l să se odihnească 30 de minute.

Pentru a întinde aluatul mai uşor, taie-l în bucăţi (2, 3 sau 4) şi întinde-le în foi cât mai subţiri.

Lasă-le să se zvânte o jumătate de oră. Suprapune-le şi taie tăiţei cât de laţi vrei.

Dacă poţi, lasă-i să se usuce într-un loc ferit de umezeală. Fierbe tăiţeii doar înainte de a servi supa, în apă cu puţină sare.

Serveşte supa fierbinte, cu tăiţei, legume şi carne dezosată.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.