Supa cu taietei de casa
PrinteazaSupa cu taietei de casa din: pulpe fara piele, telina, patrunjel, morcovi, sare, piper, patrunjel, ou, faina, sare.
Ingrediente:
- 2 pulpe fără piele
- 100 g ţelină
- 100 g pătrunjel
- 150 g morcovi
- sare
- piper
- pătrunjel
Pentru taitei:
- 1 ou
- 100 g făină
- sare
Mod de preparare:
Pentru supă, pune pulpele la fiert la foc mic, în apă rece. Curăţă zarzavaturile şi pune-le la fiert împreună cu carnea şi un praf de sare.
Strânge des spuma şi lasă să fiarbă încet. Când supa este gata, strecoar-o cu grijă şi curăţă carnea de oase şi vinişoare.
Aşaz-o într-un castronel, lângă legumele fierte.
Frământă ingredientele pentru tăiţei până obţii un aluat elastic, apoi lasă-l să se odihnească 30 de minute.
Pentru a întinde aluatul mai uşor, taie-l în bucăţi (2, 3 sau 4) şi întinde-le în foi cât mai subţiri.
Lasă-le să se zvânte o jumătate de oră. Suprapune-le şi taie tăiţei cât de laţi vrei.
Dacă poţi, lasă-i să se usuce într-un loc ferit de umezeală. Fierbe tăiţeii doar înainte de a servi supa, în apă cu puţină sare.
Serveşte supa fierbinte, cu tăiţei, legume şi carne dezosată.
Pofta buna!