Supa de taitei cu somon, dovleac si creveti
PrinteazaO reteta de supa de taitei cu somon, dovleac si creveti din: curry, dovleac, lapte de cocos, supa de pui, taitei de orez, muguri de fasole, somon, creveti, frunze de coriandru si lamaie verde.
- 2-3 linguri de curry rosu thailandez
- 1 dovleac placinta mic (cam 600 g fara coaja), taiat in bucati
- 400 g lapte de cocos de la conserva
- 600 ml supa de pui
- 140 g taitei de orez de grosime medie, inmuiati in apa fiarta si scursi
- 300 g muguri de fasole
- 400 g file de somon fara piele, taiat in bucati mari
- 200 g creveti decorticati
- 1 legatura de ceapa verde, taiata felii
- 1 punga mica de frunze de coriandru, pentru servit
- felii groase de lamaie verde, pentru servit
Mod de preparare:
Se încinge pasta de curry într-o tigaie întinsă şi se căleşte dovleacul câteva minute, până ce s-a acoperit bine de curry. Se adaugă laptele de cocos şi supa şi se fierbe la foc mic 10 minute.
Dovleacul ar trebui să rămână cât de cât ferm. Se adaugă tăieţeii scurşi şi mugurii de fasole.
Pentru congelat, se închide focul imediat şi se lasă la răcit, apoi se mută într-un recipient care merge la congelator. Dacă se prepară pentru servit pe loc, se adaugă somonul şi creveţii şi se mai fierbe 4-5 minute, până ce peştele s-a pătruns.
Dacă a fost congelat, se decongelează peste noapte în frigider, apoi se pune din nou într-o tigaie întinsă. Se adaugă somonul şi creveţii, se acoperă, se aduce la punctul fierbere şi se fierbe la foc mic până ce peştele este gata – ar trebui să dureze doar unu-două minute.
Se adaugă ceapa verde, apoi se presară coriandrul şi se serveşte cu felii de lămâie verde.
Supa de taitei cu somon, dovleac si creveti
Pofta buna!