Supa cu taitei

Printeaza

O reteta de supa cu taitei din: pui, morcovi, ceapa, usturoi, telina, patrunjel, taitei cu ou, sare si piper.

Ingrediente:Supa cu taitei

  • 1 pui
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 telina
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 250 g taitei de casa cu ou
  • sare
  • piper macinat

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert, în 4 litri apă, carnea de pui tăiată în bucăţi potrivite şi zarzavaturile curăţate, spălate şi tocate mărunt. Fierbeţi supa la foc po­trivit, spre mic. Luaţi spuma de câte ori este cazul. Când toate ingredientele sunt bine fierte, luaţi oala de pe foc şi strecuraţi supa.

Puneţi în supa strecurată tăiţeii, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să mai fiarbă 5-6 minute. Presăraţi pătrunjel verde tocat, înainte de servire.

Tăiaţi puiul în bucăţi, tocaţi cea­pa mărunt, puneţi-le împreună într-o cratiţă cu ulei. Adăugaţi puţină apă şi lăsaţi să fiarbă la foc mic. Când carnea este pătrunsă, adăugaţi ardeiul gras şi roşiile tocate, apoi vinul. Pu­neţi cratiţa la cuptor pentru 20 de minute. Presăraţi verdeaţa tocată mărunt, la servire.

Supa cu taitei

Supa cu taitei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.