Supa cu taitei
PrinteazaO reteta de supa cu taitei din: pui, morcovi, ceapa, usturoi, telina, patrunjel, taitei cu ou, sare si piper.
- 1 pui
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 1 telina
- 2 radacini de patrunjel
- 1 legatura patrunjel verde
- 250 g taitei de casa cu ou
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Puneţi la fiert, în 4 litri apă, carnea de pui tăiată în bucăţi potrivite şi zarzavaturile curăţate, spălate şi tocate mărunt. Fierbeţi supa la foc potrivit, spre mic. Luaţi spuma de câte ori este cazul. Când toate ingredientele sunt bine fierte, luaţi oala de pe foc şi strecuraţi supa.
Puneţi în supa strecurată tăiţeii, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să mai fiarbă 5-6 minute. Presăraţi pătrunjel verde tocat, înainte de servire.
Tăiaţi puiul în bucăţi, tocaţi ceapa mărunt, puneţi-le împreună într-o cratiţă cu ulei. Adăugaţi puţină apă şi lăsaţi să fiarbă la foc mic. Când carnea este pătrunsă, adăugaţi ardeiul gras şi roşiile tocate, apoi vinul. Puneţi cratiţa la cuptor pentru 20 de minute. Presăraţi verdeaţa tocată mărunt, la servire.
Supa cu taitei
Pofta buna!