Supa taraneasca de legume

Printeaza

Supa taraneasca de legume

Supa taraneasca de legume

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 2-3 cartofi
  • un pastarnat
  • o radacina de patrunjel
  • o telina mica
  • 400 g fasole alba
  • o legatura ceapa verde sau 2 cepe mijlocii
  • 4-5 felii de costita
  • o legatura de patrunjel
  • 1-2 linguri de ulei
  • sare
  • o lamaie

 

Mod de preparare:

Legumele se curata si se spala. Se toaca marunt si se pun la fiert intr-o oala de 2 l de apa si putina sare. Se lasa sa fiarba 20 – 30 de minute si dupa aceea se adauga cartofii, dovleceii taiati cubulete si fasolea pastai taiata fasii.

Se acopera cu un capac lasandu-se sa fiarba 10-15 minute la foc mic.

Costita se taie fasii foarte subtiri si se rumeneste in putin ulei. Se pune apoi in supa, se potriveste la gust cu sare si se mai fierbe la foc mic doar 5 minute.

Ca supa sa aiba un aspect apetisant, se arunca ceapa iar ardeiul si morcovii se scot si ei si se pun taiati rondele sau fasii foarte subtiri.

Se aleg pastarnacul, telina si patrunjelul verde si se zdrobesc cu blenderul pana se fac piure. Se amesteca cu celelalte legume fierte.

Supa se serveste ornata cu patrunjel verde tocat marunt

Supa taraneasca de legume

Supa taraneasca de legume.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.