Supa taraneasca de vita
PrinteazaSupa taraneasca de vita din: carne de vita, ceapa, morcov, varza, pastarnac, telina, ciuperci, zahar, sare, piper, pasta de rosii.
- 200 g carne de vită tocată
- 4 albuşuri
- 200 g os de vită
- 100 g tacâm de pui
- 2 cepe roşii
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 morcov
- 100 g varză creaţă
- 1 păstârnac
- 100 g ţelină
- 100 g ciuperci
- 1 lingură zahăr
- sare
- 1 linguriţă piper boabe
- 5 l supă de oase
- puţină nucşoară
- 2 linguri pastă de roşii
Mod de preparare:
Albuşurile se bat spumă, se adaugă pasta de roşii şi carnea tocată. Se toarnă peste această compoziţie supa rece şi se lasă pe foc până dă în clocot.
Atunci se adaugă osul de vită, tacâmul de pui, usturoiul şi ceapa roşie (în coajă), tăiată în două.
După o oră de fiert, se condimentează cu sare, piper, se pune morcovul, păstârnacul şi ţelina tăiate rondele, ciupercile – felii, iar varza – fideluţă, apoi se lasă la fiert la foc slab aproximativ două ore.
Zahărul se caramelizează, se diluează cu 100 ml de supă şi se toarnă în supă. Când esste gata, supa se strecoară, se degresează şi se lasă să se răacească.
Pofta buna!