Supă ţărănească de zgrebăn afumat
PrinteazaSupă ţărănească de zgrebăn afumat
- zgrebăn afumat (şiră de porc)
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 1 pătrunjel
- tăieţei de casă
- câteva frunze de ţelină
Mod de preparare:
Tai bucăţi zgreabănul, le speli şi le pui la fiert. După câteva clocote arunci prima apă, speli din nou oasele şi le pui la fiert în altă apă.
Dacă procedezi aşa, nu mai este nevoie să spumezi şi supa va rămâne limpede. Cureţi ceapa, morcovul, ţelina şi pătrunjelul, le tai cubuleţe şi le adaugi în oală.
După ce au fiert toate, adaugi tăieţeii de casă şi mai dai în câteva clocote. După ce iei supa de pe foc, presari frunzele de ţelină tăiate mărunt.
Poftă bună!