Supă ţărănească
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de supa taraneasca din: dovlecei, conopida, varza, morcovi, telina, oua, smantana, paine neagra, patrunjel, sare, piper, pastarnac si patrunjel.
- 250 g dovlecei
- 100 g conopidă
- 150 g varză
- 150 g morcovi
- 100 g ţelină
- 2 ouă
- 100 g smântână
- 100 g pâine neagră
- 80 g unt
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
- 50 g păstârnac
- 50 g pătrunjel rădăcină
Mod de preparare:
Cureţi zarzavaturile, le tai mărunt, le fierbi în 2 I de apă rece cu sare. După ce le-ai fiert, le strecori şi dai zarzavaturile prin sită.
Apoi le amesteci împreună cu zeama, le mai dai în 2-3 clocote, le condimentezi după gust şi le serveşti drese cu gălbenuşurile bătute cu smântână şi untul topit.
Garnitura poate fi din crutoane de pâine neagră (sau albă), prăjită şi tăiată cubuleţe.
Supă ţărănească
Pofta buna!