Supa de telina cu bacon

Printeaza

Supa de telina cu bacon din: telina, ceapa, usturoi, ardei, bacon, vin, smantana, ulei, cartof, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 rădăcină de ţelină mică cu frunză
  • 1 ceapă
  • 1 usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 felie bacon
  • sare
  • piper
  • 1 cub concentrat de pui
  • vin alb
  • smântână dulce pentru gătit (frişcă)
  • ulei
  • smântână
  • 1 cartof mare

 

Mod de preparare:

Tai baconul fâşii şi le pui la prăjit. Când încep să se rumenească, scoţi fâşiile de bacon pe o farfurie.

In uleiul rămas, adaugi ceapa tocată şi o laşi până se căleşte puţin, după care pui cubuleţele de ţelină şi cartofi.

Torni apă şi pui şi rondelele de ardei iute şi usturoiul tocat.

Laşi la fiert, iar după 25 de minute, torni vinul şi frişca pentru gătit, după gust. Potriveşti gustul de sare şi piper.

Când supa este gata, pui în farfurie şi adaugi câte o lingură de smântână şi o frunzuliţă de ţelină.

In fiecare foaie pui câteva fâşii de bacon prăjit.

 

Supa de telina cu bacon

Supa_de_telina_cu_bacon

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.