Supa de telina cu galuste de ficat

Printeaza

Supa de telina cu galuste de ficat din: telina, morcov, cartof, pastarnac, unt, ficatei de pasare, ceapa, faina, oua, sare.

Ingrediente:Supa de telina cu galuste de ficat

  • 3 ţeline
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 păstârnac
  • 1 lingură unt
  • 5 ficăţei de pasăre
  • 1 ceapă
  • 1 linguriţă făină
  • 1 gălbenuş crud
  • sare

 

Mod de preparare:

Rădăcinile de ţelină, morcovii, cartoful şi păstâr-nacul, curăţate şi tăiate felii, se pun la fiert într-o oală adâncă, acoperite cu apă caldă. Se fierb 1 oră, apoi se scurg şi se pasează. Se pun în aceeaşi oală cu supa.

Se pregătesc găluştele: se dau ficăţeii prin maşina de tocat şi se frământă cu gălbenuş, ceapă tocată, 1 linguriţă de făină şi sare. Se modelează găluşte mici, care se pun să fiarbă în supă.

Se reduce focul şi se acoperă oala; găluştele se fierb până se ridică la suprafaţă.

Se lasă să mai fiarbă la foc mic 30 min. şi se serveşte supa cu pâine prăjită.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Supa crema de cartofi si telina cu pasta de caju

Supa crema de cartofi si telina cu pasta de cajuu din: unt, ceapa, usturoi, praz, telina, cartofi, frunza de dafin, cimbru, condimente, supa de legume, sare de mare, caju, patrunjel. Un bol este suficient pentru pranz sau cina, aceasta supa fiind satioasa si gustoasa. Ingrediente: 2 linguri unt 1 ceapa, tocata 4 catei de usturoi, […]

Supă limpede de ţelină

Supă limpede de ţelină din: telina, sagotier si apa. Ingrediente: 1 căpăţână de ţelină 2 linguri de miez de sagotier 2 litri de apă.       Mod de preparare Spală ţelina, toac-o mărunţel şi fierbe-o în foc înăbuşit timp de 2 ore. Strecoară supa. Spală miezul de sagotier, pune-l în supa strecurată şi fierbe-l […]

 

Supa de curcan cu telina

Supa de curcan cu telina

Supa de curcan cu telina din: carne de curcan, morcovi, telina, ceapa, taitei. Ingrediente: o aripă de curcan o spinare de curcan 2 morcovi o rădăcină mică ţelină o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o ceapă tăiţei   Mod de preparare: Aripa şi spinarea de curcan se pun la fiert cu apă rece şi un praf […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.