Bruschete cu Vinete Prăjite și Parmezan din: vinete, paine, usturoi, ulei de masline extravirgin, parmezan, oregano, piper, sare, frunze de busuioc. Ingrediente: 2 vinete mari, tăiate în felii subțiri 4 felii de pâine (preferabil tip baguette) 2 căței de usturoi, tăiați în jumătăți 1/4 cană de ulei de măsline extravirgin 1/2 cană de parmezan […]
Supă de ţelină, pancetta şi cimbru
PrinteazaSupă de ţelină, pancetta şi cimbru din: ulei de masline, pancetta, ceapa, frunza dafin, cimbru, telina, supa de pui si smantana.
Ingrediente:
- putin ulei de masline, plus extra pentru servit
- 100 g pancetta, feliata (o poti inlocui cu bacon)
- putin unt
- 1 ceapa mare, tocata
- 1 frunza de dafin
- 1 legatura mare de cimbru, cu frunzele puse deoparte
- 1 capatana de telina, taiata bucati
- 850 ml supa de pui
- 100 ml smantana de gatit
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o tigaie mare. Prăjeşte pancetta până devine crocantă, apoi las-o deoparte pe o farfurie.
Topeşte untul în aceeaşi tigaie, adaugă ceapa, frunza de dafin, codiţele de cimbru şi lasă 10 minute pe foc până ceapa începe să devină aurie.
Adaugă ţelina şi mai lasă 2 minute pe foc.
Toarnă supa de pui şi lasă-o să fiarbă 10 minute, până când ţelina se înmoaie. Adaugă smântână şi adu iar la punctul de fierbere. Scoate firele de cimbru şi frunza de dafin şi pasează supa.
Presară jumătate din cantitatea de frunze de cimbru, amestecă bine şi pune supa în boluri.
Serveşte cu pancetta, restul frunzelor de cimbru presărate deasupra şi câţiva stropi de ulei de măsline.
Pofta buna!
Bruschete cu Vinete Prăjite și Parmezan