Supă de ţelină cu scoici Saint-Jacques şi sangerete
PrinteazaO reteta de Supă de ţelină cu scoici Saint-Jacques şi sangerete din: ulei de masline, telina, salote, usturoi, vin alb, supa de pui, nucsoara, smantana, sangerete, scoici saint jaques si unt.
- 1 linguri ulei de masline
- 1 telina (cam 1kg), curatata si taiata cuburi
- 5 salote, curatate si taiate felii
- 3 catei de usturoi, tocati
- 150 ml vin alb
- 1,5 litri supa de pui
- 1 varf mare de cutit de nucsoara
- 125 ml de smantana pentru frisca
- 100 g de sangerete, staramat in bucati mici
- 12 scoici Saint Jacques, fara cochilie, fiecare taiata in doua discuri
- 50 de g unt
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o cratiţă la foc mediu şi se adaugă ţelina, şalotele şi usturoiul. Se călesc uşor câteva minute, până se înmoaie, fără să se rumenească.
Se toarnă vinul alb, se aduce totul la fierbere şi se scade la jumătate.Se adaugă supa de pui şi nucşoara, se aduce la fierbere din nou, apoi se scade focul şi se lasă să fiarbă uşor 10-15 minute sau până ce ţelina se frăgezeşte. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit cinci minute.
Se mută supa într-un robot de bucătărie şi se procesează până devine fină. Se toarnă din nou în cratiţă, se adaugă smântână şi se condimentează bine cu sare şi piper proaspăt măcinat. Se încălzeşte uşor în timp ce prepari restul reţetei.
Se prăjeşte sângeretele într-o tigaie mare, până devine crocant. Se pune deoparte pe un şervet de bucătărie ca să se absoarbă grăsimea. Se şterge tigaia.
Se condimentează scoicile cu sare şi piper. Se încinge din nou tigaia şi se adaugă untul. Când începe să facă spumă, se adaugă scoicile şi se călesc câte un minut pe fiecare parte sau până se pătrund, apoi se pun pe o farfurie caldă.
Pentru servit, se toarnă supa în opt boluri, se pun câte trei discuri de scoică pe fiecare porţie şi se presară cu sângerete.
Supă de ţelină cu scoici Saint-Jacques şi sangerete
Pofta buna!