Supa de telina
PrinteazaO reteta de telina din: telina, supa de legume, samntana, lapte, ulei de masline, sare, piper alb, suc de lamaie, crutoane si marar.
- 600 g telină
- 500 ml supă de legume
- 250 ml smântână lichidă
- 250 ml lapte
- 2-3 linguri cu ulei de măsline
- sare
- piper alb
- suc de lămâie
- crutoane
- mărar
Mod de preparare:
Curăţăm ţelina, o spălam şi o tăiem în cubuleţe potrivite. încin¬gem 2-3 linguri cu ulei de măsline într-o tigaie antiaderentă şi călim bucăţelele de felină 3-4 minute.
Punem ţelina călită într-o oală şi adăugăm peste ea supa de le¬gume. Acoperim oala cu capac şi lăsăm supa să fiarbă până ce felina este fiartă complet. Intr-un vas separat, amestecăm laptele şi smântână.
Adăugăm un polonic din supa fierbinte, amestecăm bine şi turnăm amestecul de smântână şi lapte în oală.
Pasăm supa cu ajutorul unui mixer vertical, iar dacă o dorim foar¬te fină, o strecurăm printr-o sită deasă. La final, condimentam cu sare şi piper alb proaspăt măcinat.
Servim supa cu crutoane, cu pufin mărar proaspăt şi câteva pică¬turi de suc de lămâie.
Supa de telina
Pofta buna!