Supă thai de dovleac
PrinteazaO reteta de supa thai de dovleac din: ceapa, tulpina de lemongrass, ardei iute, dovleac, suc de lime, lapte de cocos si frunze de coriandru.
- 1 ceapa, tocata
- 1 tulpina de lemongrass, zdrobita si taiata in fasii
- 1-2 ardei iuti rosii, tocati grosier
- 1 kg de dovleac, curatat si taiat cubulete
- sucul de la 1 lime
- 125 ml lapte de cocos
- frunzele de la 1 legatura mica de coriandru
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă, se prăjesc ceapa, lemongrassul şi mare parte din ardeiul iute, împreună cu puţină apă, timp de două-trei minute până se înmoaie. Se adaugă dovleacul şi se amestecă. Se acoperă cu un litru de apă, se aduce la punctul de fierbere şi se fierbe 15 minute până când dovleacul este moale.
Se adaugă sucul de lime, se ia de pe foc şi se mixează cu un blender de mână până când compoziţia este fină. Se toarnă laptele de cocos, se asezonează, apoi se aşază din nou cratiţa pe foc şi se încălzeşte uşor. Se pune în boluri cu polonicul şi se serveşte cu ardeiul iute şi coriandrul rămas.
Supă thai de dovleac
Pofta buna!
Foarte buna supa asta