Supă thailandeză asezonată cu pastă de curry roşie
PrinteazaSupă thailandeză asezonată cu pastă de curry roşie din: piept de curcan, germeni de soia, rosii, broccoli, morcovi, ciuperci, ceapa, ulei, pasta de curry rosie, lapte de cocos, supa, mazare, sos de soia, sare, piper si lamaie verde.
- 300 g piept de curcan
- 100 g germeni de soia
- 2 rosii
- 250 g broccoli
- 2 morcovi
- circa 8 ciuperci
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- 1 lingura pasta de curry rosie (de la borcan)
- 400 ml lapte de cocos
- 300 ml supa
- 100 g mazare congelata
- 2 linguri sos de soia
- sare
- piper
- 1 lamaie verde
Mod de preparare:
Se spală carnea, se şterge şi se taie cuburi. Se spală germenii de soia şi se scurg. Se pregătesc legumele. Se curăţă roşiile de seminţe şi se taie cuburi mari. Se despart bucheţelele de broccoli. Se taie morcovii beţişoare, ciupercile felii, ceapa se toacă. Se prăjeşte carnea în ulei.
Se adaugă ceapa, morcovii, ciupercile şi broccoli şi se călesc. Se adaugă curry şi se căleşte, apoi se stinge cu lapte de cocos şi supă. Se adaugă şi carnea şi se lasă să fiarbă la foc moale 5-8 min. Se adaugă mazăre, roşii şi germeni de soia şi se fierb împreună 1 min. Se condimentează supa cu sos de peşte, sare şi piper.
Se spală lămâia cu apă fierbinte, se şterge, se taie în opt şi se serveşte alături de supă. Se oferă alături o garnitură de orez basmati.
Supă thailandeză asezonată cu pastă de curry roşie
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete piept de curcan
De notat aceasta reteta
Sa-mi pregatesti si mie o farfurie din supa asta!