Supa thailandeza cu taitei

Printeaza

Supa thailandeza cu taitei din: taitei de orez, tofu, ulei de rapita, hasme, usturoi, ghimbir, lapte de cocos, broccoli, ceapa verde, ardei gras, patrunjel.

Ingrediente:Supa_thailandeza_cu_taitei

  • un pachet de taitei de orez (se pot inlocui cu linguine)
  • o cutie de tofu scurs de lichid si taiat cubulete
  • ulei de rapita
  • 2 hasme taiate inele
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • o lingura de ghimbir ras
  • o cutie de lapte de cocos
  • 3 lingurite de pasta rosie de curry
  • 2 linguri sos de soia
  • cateva buchetele de broccoli
  • cateva fire de ceapa verde tocata
  • un ardei gras verde feliat
  • cateva fire de patrunjel tocate

 

Mod de preparare:

Fierbeţi tăieteii conform instrucţiunilor de pe pachet. Scurgeţi şi spălaţi cu apă rece, pentru a opri procesul de fierbere. Intr-o tigaie antiaderentă, gătiţi cuburile de tofu pe toate părţile, până devin aurii.

Intr-o oală cu baza groasă încăl­ziţi ulei de răpită si adăugaţi haşmele tocate. Când devin aurii, adăugaţi ghimbirul şi usturoiul. Când aroma începe să devină puternică, adăugaţi laptele de cocos, pasta de curry şi sosul de soia, bucheţelele de broccoli şi ardeiul gras feliat.

La flacără medie, ţineţi oala pe foc până încep să se înmoaie puţin legumele verzi. Adăugaţi tăieteii şi tofu şi amestecaţi bine. Presăraţi pătrunjel şi mai lăsaţi 2 minute pe foc.

Supa thailandeza cu taitei

Supa_thailandeza_cu_taitei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.